Media

Eetcafé 't Spoor

Welkom in Eetcafé 't Spoor Boekhoute

HET NIEUWSBLAD - Woensdag 04 oktober 2017


Het Spoor: 20 jaar griezelen met Halloween


ASSENEDE - Op 't Schare in Boekhoute is Halloween nu al begonnen. Meer dan 500 decorstukken scheppen een luguber sfeertje, maar hét hoogtepunt wordt de griezelsneukelwandeltocht die nog extra griezeliger wordt. “We willen mensen zo bang mogelijk maken”, klinkt het.


Twintig jaar geleden was Eetcafé 't Spoor in Boekhoute een van de eerste die Halloween naar onze regio brachten. “We zijn begonnen met een doodskist, wat spinnenwebben én een portie reclamaties van meneer pastoor”, zeggen uitbaters Chantal Gyselinck en Philip Van Eykeren. “Want een doodskist aan de deur: dat was er toch over? Daarna hebben we een jaar ‘geschrikkeld’ om het jaar daarop op uitdrukkelijke vraag opnieuw te starten.”


Het zou de start worden van een traditie, want dat is Halloween op 't Schare na twintig jaar intussen geworden. Chantal en Philip maken er een erezaak van om de spanning naar het griezeligste feest van het jaar langzaam op te bouwen, en daarvoor trekken ze alle registers open.


Een maand voor Halloween begint, bouwen ze de buurt rond 't Spoor om tot één grote ‘horrorplek’ met kisten, zerken, bewegende mummies, vleermuizen en andere lugubere dingen. De collectie telt meer dan vijfhonderd attributen, die in de loop der jaren is bij mekaar gekocht.


Vijftig figuranten


Hoogtepunt wordt opnieuw de griezelsneukelwandeltocht, op zaterdag 4 november. “Twintig jaar geleden hadden we dertig deelnemers, nu lokt onze tocht 1.250 man. Vorig jaar waren er zelfs deelnemers uit Engeland, Amerika en Duitsland. Op het zeven kilometer lange traject zitten een vijftig figuranten verstopt die uit het niets opduiken, mensen doen schrikken en zo bang mogelijk maken. Met een ‘zombie garden’ en een ‘tunnel of doom’ proberen we dit jaar nog straffer te doen.”


Andere blikvangers zijn ‘Dinner en Dance’ op vrijdag 3 november met optredens van Garry Hagger, Sam Gooris, Filip D'Haeze en de Soulbrothers en het Halloween Eetfestijn op zaterdag 28 en zondag 29 oktober, een viergangenmenu met horrorgerechten. 't Spoor griezelt in 2017 ten voordele van het brandwondencentrum van UZ Gent.


Vol is vol, inschrijven voor alle activiteiten noodzakelijk, op 0476-88.78.14.Ons aanbod

FOOD

Proef onze overheerlijke streekgerechten en profiteer van ons maandelijks aanbod aan menu's en specialiteiten.

DRINKS

Van water tot sterke drank, koude en warme dranken,

wijnen en pousse café,

aperitieven en degustieven...

SPECIALS

't Spoor is al jaren gekend om zijn uitgebreide Halloween

spektakel en zijn Halloween sneukeltocht.

SHOP

Bij tijd en wijle toveren we onze zaak om tot een echte outletshop en bieden u te gekke producten aan te gekke prijzen.

Nu al reserveren?

BINNENKORT MEER!

Volg ons op de sociale netwerken

+32(0)476 88 78 14

info@tspoor.be

Eetcafé 't Spoor | Schare 12 | 9961 Boekhoute